Sałatka z arbuzem i fetą

Lato w kuchni
Przepis na sałatkę z arbuzem i fetą jest bardzo podobny do przepisu na chłodnik arbuzowy z sezonowymi pomidorami. Lecz forma dania zupełnie się różni. Ostatnio opublikowałam przepis na chłodnik z arbuza i pomidorów. Sama nie potrafiłam zdecydować, który smak bardziej do mnie przemawia. W sumie, oba przepisy świetnie nadają się na tzw. garden party. Lubicie tego typu imprezy?
A co myślicie o przygotowaniu posta z taką bazą przepisów na letnie przyjęcie? Sama często się zastanawiam, co przygotować, a w ten sposób wszystko byłoby uporządkowane i w jednym miejscu. Dajcie znać w komentarzach. A może chcielibyście się włączyć w projekt i podzielić się swoimi przepisami?
W tej sałatce mieszają się różne smaki, z jednej strony czuć słodkiego arbuza, który zostaje wytrącony przez kwaśny posmak cytryny i na ostatek zostaje słona feta. Efekt rewelacyjny. Bardzo świeży i smaczny.
Sałatka sprawdzi się na kolację dla osób na diecie odchudzającej. Posiłek objętościowo będzie wydawał się duży, natomiast nie będzie dostarczał zbyt wielu kalorii. Arbuz ma składa się z 92% z wody, więc to dodatkowa porcja płynów, tak bardzo ważna w trakcie upałów.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ARBUZEM I FETĄ
Składniki
/1 porcja/
200 g arbuza
plaster fety (20 g)
* czarne oliwki (ok. 5 sztuk)
2 plastry cytryny
oliwa z oliwek (1 łyżka)
listki mięty
świeżo mielony pieprz
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ARBUZEM I FETĄ
Arbuza oczyść z pestek i pokrój w równą kostkę. Następnie wymieszaj go w soku z cytryny i posyp zmielonym pieprzem. Pokrój fetę w kostkę. Miętę posiekaj. Wszystkie składniki wyłóż na talerz i polej oliwą z oliwek.

Cechuje ją pełen profesjonalizm i gotowość do działania. Zdrowie stawia na 1. miejscu.
Kocha tworzyć i dlatego tę miłość realizuje w jadłospisach i gotowaniu.
Zakochana w kuchni vege, szuka idealnego zamiennika bezy Pavlovy.